13:00

Skene IF

Referat: Stafsinge IF - Skene IF

Seger mot Stafsinge IF
Laget gjorde en mycket bra träningsmatch nere i Falkenberg under lördagen. Topplaget Stafsinge IF i vår grannserie div 3 Sydvästra Götaland besegrades med 1-3.

En mållös första halvlek men kontrollerat spel från vår sida med mycket bollinnehav och varierande anfallsspel. Kontrollerat passningsspel från backlinjen och upp till mittfältet. Sonny, Sebbe och Malte hade alla bra lägen men avslut blockerades eller målvakt räddade. Första avslut Stafsinge fick till var i 30:e och Fatlum räddade lätt.

Sista femton i första jämnade spelet till sig och vi blev också lite trötta i för dagens en riktigt varm sommardag!
0-0 i halvlek helt okay men vi borde varit i ledning då några av våra målchanser borde varit nätrassel.

Andra inleder vi piggt igen och skapar tryck, får en hörna i den 50:e och denna nickas in till 0-1 av Elias Häger inne i straffområdet. Bra slagen hörna från David Lundin rätt på pannan.

Någon minut senare är Sonny nära att utöka men en fruktansvärd snygg och uppoffrande block av försvaret i Stafsinge håller målet rent.

I den 62:a arbetar vi fram en hörna igen och denna gång är Oscar Ryberg starkast inne i boxen. Nickar in 0-2 stenhårt, ribba in efter en bra slagen hörna från Anton GG.

Många byten gjordes i halvlek samt runt den 60:e i andra och påverkade vårt spel under andra. Tar en stund att komma in i tempo, hitta positioner mm

I den 66:e sätter nyinsatte Rinor Dobraj 0-3 efter att ha snurrat upp sin försvarare på högerkanten och enkelt placerar in bollen vid stolpen. Fin assist Amar.

Stafsinge tar över sista 15 och reducerar också i den 83:e till 1-3 efter passivt försvarsspel från vår sida. Anfallet efter ett ribbskott som studsade ut och rensades bort. Hände inte mycket sista minutrarna utan vi går segrande ur denna match mer 1-3.

En mycket bra insatts från samtliga idag och till veckan kör vi ytterligare en match mot Sandareds IF. Klubbarna kommit överens om att köra genrep inför hösten denna match.